Za 100-tu godišnjicu postojanja Nikon je najavio komemorativne fotoaparate, objektive i druge kolekcionarske artikle. Nikon korporacija je osnovana 1917., a stotu godišnjici slavi 25. srpnja. U svom priopćenju za javnost navodi kako će „ovlašteni maloprodajni predstavnici zaprimati narudžbe za prigodne modele i artikle od 15. lipnja do 31. kolovoza.

Izdanja za 100. obljetnicu uključuju:

Nikon D5 tijelo

Prigodno izdanje modela D5, Nikonovog vodećeg DSLR fotoaparata, ima metalik sivi završni premaz i žig s donje strane, koji označava doprinos Nikona proučavanju i istraživanju svemira.

Nikon D500 tijelo

Poseban dizajn za obljetnicu, u metalnoj kutiji s ugraviranim prigodnim logotipom i ekskluzivnim serijskim brojem. Isporučuje se sa poklopcem za kućište i remenom od kože s otisnutim logotipom.

Nikkor 70-200E teleobjektiv

Nikkor AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR je zoom teleobjektiv koji pruža izvrsne optičke performanse. Ovo jubilarno izdanje isporučuje se s kompletom svih staklenih elemenata koji čine ovaj objektiv (uključujući poseban stalak i kutiju).

Nikkor Triple F2.8 set zoom objektiva

Nikkor Triple F2.8 zoom set obuhvaća AF-S 14-24mm f/2.8G ED širokokutni objektiv, AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR standardni objektiv  i AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR teleobjektiv.

WX 7×50 IF i WX 10×50 IF dalekozori

Izdanja za 100. obljetnicu imaju poseban prigodni logotip i ekskluzivni serijski broj. Uz uobičajeni remen za nošenje oko vrata, imaju i WX remen od kože. Prodaja je ograničena na ukupno stotinu primjeraka.

8×30 EII dalekozor

Ovo elegantno prigodno izdanje Nikonovog modela 8×30 EII ima metalik sivi završni premaz i otisnuti prigodni logotip.

Posebna kolekcija za 100. obljetnicu:

100th Anniversary Crystal Creation Nikon Model I
Kristalna reprodukcija prvog Nikonovog fotoaparata Nikon Model I iz 1948., koju je izradio Swarovski, vodeći svjetski proizvođač kristala.

100th Anniversary Miniature Nikon F Camera
Vjerna i dvostruko manja reprodukcija povijesnog Nikona F, Nikonova prvog vodećeg modela fotoaparata koji je postavio standard za SLR fotoaparate širom svijeta.

100th Anniversary Pin Collection
Ova zbirka znački osvrt je na 100-godišnju povijest Nikona, a prikazuje Nikonove najvažnije i najpopularnije proizvode kao i različite logotipe.

100th Anniversary Premium Camera Strap
Ovaj remen za fotoaparat u potpunosti je izrađen od talijanske kože koja garantira trajnost i kvalitetu.

Za više detalja o navedenim komemorativnim artiklima otiđite na Nikon.hr/i-am-100-years-of-inspiration/.