Adobe je najavio verziju 6.2 Adobe Bridge CC-a. Ova nadogradnja donosi mali set poboljšanjih performansi i novih značajki ovoj aplikaciji za menadžment fotografija.

Automated Cache Management

Adobe Bridge od sada može izbaciti „ustajale“ datoteke iz svog cachea dok se aplikacija ne koristi. Čisteći stvari poput thumbnailova, previewova te metapodataka iz cachea, aplikacija reducira prostor na disku potreban za njeno funkcioniranje dok u isto vrijeme nudi bolje performansama sa svježe cacheiranim datotekama.

Tu je i cache compaction opcija sa kojom aplikacija obavlja čišćenje cachea kada zatvorite program. Možete odrediti do koje veličine cache može narasti prije nego što aplikacija pokrene automarsko čišćenje.

„Obje značajke poboljšavaju performanse aplikacije i pomažu da se cache čisti kroz duži period“ navodi Adobe.

On-demand thumbnail generation

Adobe je promijenio način na koji se thumbnailovi, previewovi i metapodaci kreiraju. Kada izaberete neku mapu, samo datoteke vidljive na zaslonu će imati generirane thumbnailove i previewe. Ostale datoteke će dobiti svoje previewove i thumbnailove tek kada scrollate do njih ili dok se Bridge ne koristi.

Međutim, metapodaci svih datoteka će biti izvučeni, što omogućava brže pretraživanje i filtriranje.

Umjesto tromih performansi, dok aplikacija pokušava generirati veliki broj previewova, ove promjene čine aplikaciju bržom dok pretražuje velike mape. S obzirom da je generiranje metapodataka i previewova odvojeno, moći ćete koristiti pretraživanje i filtriranje prije nego se svi previewovi generiraju.

Import for device

Mac OS X 10.11.X korisnici od sada imaju Import from device značajku za iOS i Android mobilne uređaje, kao i za digitalne fotoaparate spojene u PTP i MTP modu. Adobe Bridge prije ovog ažuriranja nije mogao prepoznati ove uređaje.

Dodatne značajke

Adobe ponovo uvodi Autostack Panorma/HDR u Bridgeu, a inženjeri su prepravili ovu aplikaciju na način koji omogućava ozbiljnije nadogradnje u budućnosti.

Fokusirajući se na stabilnost i performanse Bridgea, napravili smo značajne nadogradnje središnjih tehnoloških komponenti“ navodi Adobe. „Ovo će postaviti temelje tehnološkoj platformi koja će omogućiti razvoj i modernizaciju Bridgea u budućnosti.“

Iako Bridge nije doživio mnogo značajnih nadogradnji u posljednje vrijeme, čini se da Adobe želi dodtno unaprijediti ovu aplikaciju u budućnosti.