Google je objavio da će od danas njihova kolekcija softverskih alata za obradu fotografija Nik Collection biti besplatna i svima dostupna za preuzimanje.

nik collection

Da podsjetimo, Google je u rujnu 2012. godine kupio Nik Software i njihovu popularnu Snapseed aplikaciju za uređivanje fotografija. Iako je Google ‘ubio’ desktop verziju Snapseeda u ožujku 2013. godine, bila je poprilično velika vijest kada je, kasnije tog mjeseca, počeo prodavati Nik kolekciju, nekada prodavanu za 500$, za ‘bagatelnih’ 150$.

A sada je besplatan i čak će i svi oni koji su Nik Collection kupili u 2016. dobiti povrat cijelog iznosa novca.

nik collection

Googleovu objavu donosimo u cijelosti:

Ljubitelji fotografije diljem svijeta svakodnevno koriste Nik Collection kako bi izvukli najbolje iz svojih fotografija. S obzirom na to da i dalje dugoročna ulaganja usmjeravamo ka stvaranju odličnih mobilnih alata za obradu fotografije, uključujući Google Photos i Snapseed, odlučili smo Nik Collection desktop paket ponuditi besplatno, tako da ga od sada svatko može koristiti.

google nik collection

Nik zbirka alata za obradu fotografija se sastoji od sedam dodataka za Desktop aplikacije, a koji omogućuju široku paletu mogućnosti uređivanja fotografija – od filter-aplikacija koje unapređuju korekciju boja, preko alata za retuširanje i kreativne efekte na fotografijama, do mogućnosti oštrenja slika koje će izvući i najmanji detalj iz fotografija ili prilagodbe boja i tonaliteta slika.

Od 24. ožujka 2016. Nik kolekcija će biti besplatna i slobodna za preuzimanje. Kolekcija se sastoji od sljedećih alata: Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro and Dfine. Ako ste kupili Nik Collection u 2016., dobit ćete povrat punog iznosa novca, koji će biti vraćen u narednim danima.

Vrlo smo uzbuđeni što ćemo tako moćne alate, koje su uglavnom koristili samo profesionalci, sada približiti i ponuditi mnogo većem broju ljudi nego do sada.

google nik collection za lightroom

Već smo isprobali Nik Collection za Lightroom

Zaista odlična vijest za sve one koju su htjeli koristiti neki od alata iz Nik kolekcije, a bio im je preskup, ili za one koji će Nikove kreativne mogućnosti tek sada početi otkrivati.