Kreativci koji koriste Adobe softverski paket, a koji nisu pretplaćeni na Adobe Creative Cloud će uskoro svjedočiti naglom zaustavljanju nekih nadogradnji. Adobe je upravo najavio da će Adobe Camera Raw v9.1.1 biti posljednja verzija dostupna CS6 korisnicima. Oni koji žele nastaviti primati najnovija ažuriranja morat će kupiti mjesečnu ili godišnju Creative Cloud pretplatu.

Adobe je istaknuo da im ova odluka omogućuje da “nastave daljnje inovacije u području obrade slike i workflow tehnologije.” Prilično ironično, nekim fotografima će se workflow poremetiti ovom odlukom. Nadolazeći fotoaparati i objektivi koji ne podržavaju u Camera Raw v 9.1.1 će zahtijevati dodatni korak tijekom obrade ftografija.

Adobe-Camera-Raw-v9.1.1.0

Osobe koje namjeravaju ostati korisnici CS6 softverskog paketa, mogu preuzeti Adobe DNG Converter alat kako bi pretvorili RAW podatke iz digitalnih fotoaparata u Digital Negative format. Takve datoteke se onda mogu koristiti u Adobeu CS6. Najnovije izdanje DNG Converter može se skinuti bez naknade za Windows ili OS X.

Najjeftiniji plan za fotografe koji žele kupiti Creative Cloud bi bio „Fotografski“ paket koji uključuje najnovije verzije Photoshopa i Lightrooma. Na „Fotografski“ paket može biti pretplaćeni za 10 $ mjesečno, a pojedinci koji žele pristupiti cijelom paketu aplikacija morat će plaćati 50 $ mjesečno ili 599 $ godišnje.