25.07.2016. Nikon će navršiti 100 godina, a kako bi to obilježio napravio je web stranicu posvećenu 100. obljetnici i zanimljiv video koji prikazuje Nikonovu povijest.

„Od 1917. godine i njegovog osnutka, Nikon je koristio snagu leća kako bi dao doprinos napretku vizualne kulture i znanosti, kao i razvoju indusrije, stvarajući revolucionarne tehnologije i proizvode.

Ispunjeni poštovanjem prema prethodnih 100 godina, krećemo prema sljedećih 100 godina gdje će naša uloga biti stvaranje nove vrijednosti za svijetliju budućnost.“

Za ljubitelje i korisnike Nikona, ovaj website i video predstavljaju uvid u povijest tvrtke i služe kao podsjetnik da Nikon nije samo proizvođač foto-opreme.

Kako gore navedeni citat implicira, bit Nikona je u lećema, bez obzira nalazele li se one u Nikkorovom objektivu, mikroskopu ili nekom industrijskom proizvodu.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

U ovom videu se pojavljuju priznati fotografi, prikazuju povijesni trenutci i poznate naslovnice magazina i novina, a sve to je praćeno naracijom u stilu holivudskog blockbustera.