Day to night je spektakularna serija fotografija fine art fotografa Stephena Wilkesa koja obuhvaća urbane krajolike poznatih gradova koji nadilaze granice vremena spajajući noćne i dnevne fotografije u jednu sliku.

Spajajući oko 1.500 slika iz 15-satnog fotografiranja (od izlaska do zalaska sunca), Wilkesu je potrebno oko mjesec dana da spoji svoje snimke u jednu kompozitnu sliku koja otkriva sve faze svjetla u jednom danu.

day-to-night-stephen-wilkes-8 day-to-night-stephen-wilkes-7 day-to-night-stephen-wilkes-6 day-to-night-stephen-wilkes-5 day-to-night-stephen-wilkes-4

Svaka fotomanipulacija prikazuje prekrasan pogled na neki od glavnih gradova od cika zore do sumraka. Fotograf kaže: “Prizori su toliko slojeviti, postoji toliko mnogo elemenata u svakom od njih: Ulice, povijest, ljude, okoliš, priče… Privlače me gradovi koji imaju ne samo fantastičnu arhitekturu nego i fascinantan ulični život. Svaka od ovih slika priča svoju priču i što ih duže gledate, otkrivate sve viiše detalja”.

day-to-night-stephen-wilkes-2 day-to-night-stephen-wilkes-1 day-to-night-stephen-wilkes-1

Stephen je već fotografirao neke od najvećih svjetskih gradova, uključujući New York, Washington DC i Shanghai, a uskoro će u ovu rastuću seriju dodati Chicago, London i Pariz. Svaka čast Stephenu na ideji i trudu koji ulaže u svaku od slika, a više fotografija pogledajte na njegovoj web stranici.