Registracija i prijava

U Lumis web shopu ne morate biti registrirani za obavljanje kupnje. Ipak, ako ne kreirate korisnički račun, morat ćete svaki put iznova unositi podatke za plaćanje.

Registracija

Registraciju korisničkog računa možete napraviti klikom na padajući izbornik Moj račun u gornjem desnom uglu stranice i odabirom poveznice Pregled računa. Otvorit će se stranica sa formama za prijavu (lijevo) ili registraciju (desno). Ako želite registrirati novi korisnički račun, popunite tražena polja sa desne strane i pritisnite tipku Pošalji.

Na email adresu koju ste unijeli prilikom registracije, nakon nekoliko minuta stići će email potvrde da je vaš korisnički račun kreiran. U slučaju da takav mail niste dobili, provjerite spam folder vašeg emaila.

Prilikom registracije vodite računa da je email adresa koju ćete unijeti točna, da je koristite, te da mailovi sa lumis.hr domene ne završavaju u spam folderu. Na tu adresu će vam stizati obavijest o registraciji, potvrde i promjene u narudžbama, ostale obavijesti, te poveznica i upute za eventualnu promjenu lozinke ako je zaboravite.

Prijava

Kada je korisnički račun kreiran, prijaviti se možete putem iste poveznice kao i za registraciju – u gornjem desnom uglu stranice, klikom na padajući izbornik Moj račun ta odabirom poveznice Pregled računa. Otvorit će se stranica sa formama za prijavu (lijevo) ili registraciju (desno). U lijevu formu za prijavu unesite korisničko ime i lozinku te kliknite na tipku Prijava.

Kada se prijavite, u padajućem izborniku Moj račun se pojavljuje poveznica Odjava i klikom na nju se odjavljujete sa stranice kada ste gotovi sa radom (što je i poželjno ako ste račun koristili na nekom javnom računalu).

Lozinka

Izgubljena lozinka

Ako ste slučajno zaboravili svoju lozinku, na stranici Prijava/registracija u lijevoj formi za prijavu kliknite na poveznicu Izgubili ste lozinku?. Otvorit će se nova stranica sa poljem u koje morate unijeti ili korisničko ime ili email adresu koju ste koristili prilikom registracije korisničkog računa.

Na email adresu koju ste unijeli (ili na email koji je vezan uz korisničko ime koje ste unijeli) stići će vam poruka sa uputama i poveznicom putem koje možete postaviti novu lozinku za svoj račun.

Promjena lozinke

Ako želite promijeniti svoju lozinku, otiđite na vrh stranice te u gornjem desnom uglu pod izbornikom Moj račun odaberite poveznicu Pregled računa. Otvorit će se stranica Moj račun u kojoj ćete odabrati oveznicu Edit Account. Kada unesete svepotrebne informacije, kliknite na tipku Spremi promjene. Time je izvršena promjena lozinke vašeg korisničkog računa.

Pregled korisničkog računa

Pregledu svog korisničkog računa možete pristupiti putem poveznice pod izbornikom Pregled računa u desnom gornjem uglu stranice.

To je administracijska stranica na kojoj možete vidjeti svoje narudžbe (brojeve narudžbi, adrese slanja te ukupne iznose), mijenjati adrese plaćanja i slanja te mijenjati lozinku.

Korisničko ime koje ste unijeli prilikom registracije računa se ne može mijenjati.

Košarica

Osim poveznice pod izbornikom Moj račun, košarica ima i brzi pregled prelaskom miša preko ikone košarice u desnom gornjem dijelu stranice. Iz brzog preglednika možete direktno otvoriti košaricu ili pristupiti dovršavanju narudžbe za proizvode koji se nalaze u košarici.

U košarici se nalaze proizvodi koje ste dodali klikom na tipku Dodaj u košaricu, ako ih želite kupiti to možete napraviti klikom na tipku Kreni na plaćanje kada se nalazite u košarici.

U košarici također možete vidjeti i ukupan iznos narudžbe svih proizvoda, sa ili bez poštarine (ovisno o izabranom načinu dostave/preuzimanja proizvoda), te eventualno mijenjati količine proizvoda. Ako radite bilo kakve promjene, nakon njih kliknite na tipku Osvježi košaricu kako bi se zbroj cijena i količina ažurirao.

Proizvod iz košarice možete ukloniti klikom na tipku X desno od proizvoda ili njegovu količinu postaviti na 0 pa onda osvažiti košaricu.

Također, u košarici možete unijeti i Promotivni kod, ako je neka promotivna akcija u tijeku za jedan proizvod ili grupu proizvoda. Na taj način ćete ostvariti popuste i uštede (ovisno o tipu promotivne akcije).