Lumis servis mobitela i pametnih telefona nudi usluge servisa svih marki mobitela i pametnih telefona (iPhone, Samsung, Sony, HTC, Nokia, LG, Huawei, Google…) te servis tableta, što uključuje hardverske i softverske popravke.

Servis mobitela  i pametnih telefona

Servis mobitela svih proizvođača kao što su: iPhone, Samsung, Sony, HTC, Nokia, LG, Huawei, Google i mnogi drugi.

Neki od hardverskih popravaka koje nudimo su: zamjena LCD ekrana i stakla, popravak matičnih ploča, zamjena baterija, zamjena zvučnika i mikrofona, popravak konektora punjenja, zamjenu prednje i stražnje kamere te mnoge druge popravke…

Neki od softverskih popravaka koje nudimo su: dekodiranje mobitela i smartphonea, popravak operativnog sustava, spašavanje slika sa interne memorije i SD kartica, backupiranje podataka na CD ili USB , spašavanje kontakata sa neispravnog mobitela…

Hardverski popravci

Zamjena LCD ekrana i stakla

Mobiteli i smartphonei su neizbježan dio naše svakodnevice i uvijek su uz nas. S obzirom na to da smo stalno u pokretu, naši mobilni uređaji jako su podložni fizičkim oštećenjima koja nastaju uslijed udarca, pada ili pretjeranog pritiska.

Može puknuti samo LCD, samo touchscreen (staklo) ili i LCD ekran i staklo. Lumis servis mobitela nudi uslugu zamjene puknutih ili slomljenih LCD ekrana i stakala.

Popravci matičnih ploča

Kvarovi na matičnim pločama mobitela su najčešće uzrokovani padom, tekućinom i visokim temperaturama. Servis matične ploče predstavlja najkompliciraniji popravak na mobitelu iz razloga što ploča ima mnogo komponenti, vodova i čipova, a sve je vrlo sitno.

Zbog svoje kompleksnosti i velikog broja potencijalnih uzroka problema popravak se obavlja tek nakon detaljne dijagnostike. Lumis servis nudi usluge popravka matičnih ploča mobitela i smartphonea.

Zamjena baterije

Vrijeme trajanja baterije mobitela te njezin kapacitet ovise prvenstveno o načinu njenog korištenja, ali bez obzira na to koliko je netko pažljiv, samo je pitanje vremena kad će biti potrebno zamijeniti bateriju, jer im kapacitet s vremenom neizbježno pada.

Baterije u nekim modelima mobitela se ne mogu jednostavno izvaditi i zamijeniti zbog čega takav uređaj treba prepustiti iskusnom serviseru. Povjerite zamjenu baterije mobitela našem servisu i zaboravite na konstantno punjenje mobitela.

Zamjena zvučnika i mikrofona

Ako vas netko uporno zove, a vaš mobitel ne zvoni ili ako pokušavate reproducirati zvuk, a on se ne čuje, zasigurno imate problem sa zvučnikom. S obzirom na to da je zvučnik izložen vanjskim utjecajima, glavni uzročnici problema najčešće su tekućina, vlaga ili prašina.

Ako vas sugovornik slabo ili uopće ne čuje najvjerojatnije imate problem sa mikrofonom. Kao i sa zvučnikom, glavni uzročnici problema su tekućina, vlaga i prašina.

Lumis servis vrši uslugu popravka ili zamjene mikrofona ili zvučnika na mobitelima i smartphoneima.

Popravak konektora punjenja

Ako se vaš smartphone ne puni dok je na punjaču, puni se s prekidima ili ga računalo ne prepoznaje dok je sa njim povezan preko USB-a, najvjerojatnije mu je potreban popravak ili zamjena konektora punjenja.

Također, kontakti u utoru za memorijske kartice u mobitelu se najčešće pokidaju ako se stavlja kartica krive veličine ili se kartica krivo stavlja. Lumis servis nudi usluge popravka ili zamjene utora za memorijske kartice, te popravka ili zamjene konektora punjenja mobitela.

Zamjena kamera mobitela

Aplikacija za kameru na vašem mobitelu se ne pali ili se ruši? Bljeskalica ne reagira? Fotografije koje snimate su mutne? Sve od navedenog su jasni znakovi da vjerojatno nešto nije u redu sa kamerom na vašem mobitelu.

Osim zamjene stražnje kamere, koja ovisnu o modelu vašeg uređaja može uključivati i zamjenu bljeskalice, vršimo i zamjenu prednje kamere.

Softverski popravci

Dekodiranje mobitela

Ako ste kupili mobitel koji je zaključan na mrežu operatera, a broj ste prebacili u drugu mrežu ili imate više brojeva različitih operatera koje želite koristi sa istim mobitelom, morate ga otključati kako bi radio sa mrežama svih operatera.

Lumis nudi usluge dekodiranja mobitela svih poznatih proizvođača kao što su iPhone, Samsung, Sony, HTC, Nokia, LG, Huawei, Google te mnogih drugih.

Popravci operativnih sustava

Mobiteli često mogu zapeti pri podizanju sustava, na način da se ne mogu upaliti, da rade jako sporo ili jednostavno blokiraju. U tom slučaju potrebno je napraviti popravak ili nadogradnju operativnog sustava (softvera/firmwarea) uređaja.

Resetiranje smartphonea na tvorničke postavke, instalacija novog softvera ili nadogradnja postojećeg su neke od usluga koje nudi Lumis servis, kao i uslugu spašavanja sistema bez da se obrišu slike.

Spašavanje podataka

Povećanje interne memorije i kapaciteta memorijskih kartica omogućilo je čuvanje velikog broja fotografija, snimki, poruka i drugih podataka na smartphoneima. Podaci se zbog greške korisnika ili sustava mogu izgubiti.

Lumis servis nudi usluge spašavanja slika sa interne memorije mobitela (smartphonea) i SD kartica, prebacivanje slika, videa i kontakata na DVD, spašavanje kontakata sa neispravnih mobitela, te slične usluge koje mogu spasiti vaše podatke.

Servis tableta

Servis tableta svih poznatijih proizvođača, kao što su: Apple, Samsung, Google, Sony, ASUS, Lenovo, Acer, Microsoft, Huawei…

Neki od hardverskih popravaka tableta koje nudimo su:

  • Zamjena LCD ekrana i touch screena
  • Zamjena DC i micro USB konektora
  • Popravak matične ploče i elektronike
  • Popravak punjača i svih tipki

Neki od softverskih popravaka tableta koje nudimo su:

  • Backup i spašavanje podataka
  • Reinstalacija i update operativnog sustava
  • Instalacija aplikacija i podešavanje postavki

Obratite nam se s povjerenjem

Ako niste u mogućnosti donijeti svoj uređaj do naše poslovnice, možete ga poslati poštom ili nekom drugom dostavnom službom. Preuzmite, isprintajte i popunite Formular za slanje, spakirajte ga sa pokvarenim uređajem i pošaljite ga na našu adresu:

Lumis, Velebitska 63, 21000 Split.


Prije popravka cijena se dogovara sa kupcem, koji tako u svakom trenutku zna koliko će ga popravak koštati.

Za naš rad jamčimo, a jamstveni rok varira ovisno o vrsti popravka ili dijela koji je zamijenjen.

Ostale usluge našeg servisa