(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62834915-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');

Polarizator (CPL) Marumi EXUS – 67 mm

Gdje sam:Home/Filteri/CPL filteri - polarizatori/Polarizator (CPL) Marumi EXUS – 67 mm

Polarizator (CPL) Marumi EXUS – 67 mm

679,00 kn

Polarizator (CPL) Marumi EXUS ili cirkularni polarizacijski filter može smanjiti refleksije svjetla i time saturirati boje na fotografiji reducirajući ulaz bijelog svjetla od odbljesaka sa raznih površina. To je jedini filter čiji se efekt ne može reproducirati u post-obradi (npr. u Photoshopu).

Description

Polarizator (CPL) Marumi EXUS – 67 mm ili cirkularni polarizacijski filter može smanjiti refleksije svjetla i time saturirati boje na fotografiji reducirajući ulaz bijelog svjetla od odbljesaka sa raznih površina. To je jedini filter čiji se efekt ne može reproducirati u post-obradi (npr. u Photoshopu).

Polarizator filtrira svjetlo koje se pod određenim kutem reflektira prema kameri, odnosno objektivu. Kut reflektirane svjetlosti koji se filtrira kontrolira se zakretanjem samog polarizatora, a njegovi efekti se mogu mijenjati i promjenom položaja fotoaparata prema suncu, a najbolje se primijete kada je sunce visoko na nebu (okomito od kuta gledanja/fotografiranja).

Ovaj filter ima antistatički premaz otporan na vodu i ulje kako bi se filter zaštito od prašine, prljavštine i vlage što pomaže u čišćenju. Tanki prsten ovog filtera je idealno prilagođen za korištenje sa širokokutnim objektivima, dok ani-refelektivni premazi na samom filteru i premaz od crne tinte na prstenu dodatno smanjuju vjerojatnost površinske refleksije koje mogu uzrokovati neželjene flare i ghosting efekte. Osim toga, navoj prstena ovog filtera je obložen teflonom kako bi se olakšalo stavljanje i skidanje filtera.

Polarizator (CPL) Marumi EXUS – 67 mm – značajke:

  • Kvaliteta izrade Marumi polarizacijskih filtera je na visokom nivou pa ne dolazi do degradacije niti ‘bojanja’ slike.
  • Iako nije prvenstveno za tu namjenu, polarizator također može zaštititi prednju leću objektiva od vanjskih utjecaja (grebanja, prašine, tekućine, vlage, itd.)
  • Polarizator oduzima 1-2 stope svjetla, pa je, ako ga koristite, potrebno prilagoditi ostale parametre ekspozicije.

Primjena:

Uklanjanje refleksija
Filtrira svjetlo koje se pod određenim kutem reflektira prema kameri odnosno objektivu, te na taj način skida (neželjene) odbljeske sa raznih površina (stakla, podova, karoserije automobila, površine vode, lišća, itd…)

Zasićenje boja
Uklanjanjem polariziranog svjetla od refleksija boje na fotografiji postaju zasićenije i fotografija kontrastnija.

Zatamnjenje neba i isticanje oblaka
Uklanjanjem polariziranog svjetla u atmosferi nebo postaje tamnije i modrije, a oblaci bijeliji i istaknutiji.

 

PRIMJERI PRIMJENE POLARIZATORA:

Primjena polarizatora

Primjena polarizatora

Primjena polarizatora

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Polarizator (CPL) Marumi EXUS – 67 mm”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go to Top