(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62834915-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');

ND filter 2.0 Heliopan – 27 mm

Gdje sam:Home/Filteri/ND filteri/ND filter 2.0 Heliopan – 27 mm

ND filter 2.0 Heliopan – 27 mm

409,00 kn

ND filter 2.0 Heliopan se upotrebljava na nekoliko različitih načina i pruža mogućnost postizanja inače nedostižnih rezultata.

Njemački proizvođač Heliopan zamijenio je svoje adonizirane mjedene prstene na većini nerotirajućih filtera za poboljšani tanki prsten. Ovaj tanki prsten također je napravljen od crne adonizirane mjedi sa debljinom od samo 5,4 mm zbog čega neće uzrokovati vinjetiranje čak ni sa malim objektivima.

Categories: , Tags: ,

Description

ND filter 2.0 Heliopan – 27 mm se upotrebljava na nekoliko različitih načina i pruža mogućnost postizanja inače nedostižnih rezultata.

Njemački proizvođač Heliopan zamijenio je svoje adonizirane mjedene prstene na većini nerotirajućih filtera za poboljšani tanki prsten. Ovaj tanki prsten također je napravljen od crne adonizirane mjedi sa debljinom od samo 5,4 mm zbog čega neće uzrokovati vinjetiranje.

Schott staklo koje se upotrebljava u proizvodnji Heliopan filtera je svjetski poznato. Visoki standard proizvodnje u kombinaciji sa čvrstim mjedenim prstenom stavlja ovaj filter iznad konkurencije. Ovaj ND filter 2.0 Heliopan je možda malo teži, ali je zato čvršći u svojoj konstrukciji i bolji u rezultatima.

ND filter 2.0 Heliopan – 27 mm – značajke:

  • Izrađen od visoko kvalitetnog optičkog stakla
  • Tanki prsten omogućava korištenje sa širokokutnim objektivima
  • Navoj na prednjoj strani omogućava stavljanje poklopca, sjenila ili drugog filtera

Primjena:

Sporija brzina zatvarača
U situacijama kad želite uhvatiti pokret, a ne ga zamrznuti, ovo je idealan filter. Zamućivanje odnosno ‘mliječni’ izgled vode – to je najčešći razlog zbog kojeg se koriste ND filteri. Produživanjem vremena okidanja se vodena površina (rijeke, potoka, slapova ili površine mora) zamuti i dobije se efekt gibanja (kod riječnog toka ili potoka) ili ravne glatke površine (kod npr. površine mora).

Postizanje dugih ekspozicija
Osim zamućivanja vode, ND filterom se generalno može postići da prilikom slikavanja nekog motiva produžimo vrijeme ekspozicije i time postognemo neki kreativni efekt (npr. zamućenje oblaka na nebu, krošnja drveća kad puše vjetar, valova na moru i slično).

Manja dubinska oštrina
Idealan za postizanje potpuno mutnih pozadina. Reduciranje dubinske oštrine po jakom (dnevnom) svjetlu. Za sunčanog dana, čak i pri najnižim ISO vrijednostima i najbržem vremenu okidanja (od 1/4000 do 1/8000 na DSLR aparatima) blenda ne može biti otvorena dovoljno da bi se postigla mala dubinska oštrina (za npr. izdvojiti subjekt od pozadine, odnosno postići ‘zamućeno’ pozadinu) jer je svjetlo jednostavno prejako.

Reduciranje dubinske oštrine kod korištenja bljeskalice
Budući da je prilikom korištenja bljeskalice maksimalna brzina zatvarača 1/200 ili 1/250 sekundi, blenda se mora zatvoriti kako slika ne bi ‘izgorila’, odnosno bila preeksponirana.

Postizanje ‘Motion blur’ efekta
Ako je neki objekt fotografiranja u pokretu, ponekad se na kreativan način taj pokret može dočarati Motion blurom – odnosno zamućenjem objekta uslijed gibanja ako je vrijeme okidanja dovoljno dugo. A da bi vrijeme okidanja moglo biti duže, potrebno je reducirati ulaz svjetla u objektiv. Po dnevnom svjetlu to nije uvijek moguće čak niti kod najnižih ISO vrijednosti i najzatvorenije blende, pa se pomoću ND filtera može reducirati svjetlo i produžiti vrijeme okidanja.Pješaci u hodu će sa fotografije nestati, što je objašnjeno u prethodnom primjeru.’Uklanjanje’ prolaznika ili pokretnih objekata sa fotografija – dužim vremenom okidanja svi objekti koji se gibaju u kadru jednostavno ‘nestanu’ odnosno kratkim zadržavanjem na jednom mjestu senzor fotoaparata zbog smanjenog svjetla jednostano ‘ne stigne’ zabilježiti pomični objekt.

Postizanje efekta svjetlosnih tragova automobila kod slikavanja cesta ili urbanih pejzaža
Postizanje efekta svjetlosnih tragova automobila kod slikavanja cesta ili urbanih pejzaža – produženjem vremena okidanja automobile u pokretu senzor ne uspije zabilježiti ali njihove farove ili stražnja svjetla, s obzirom na to da su to jaki izvori svjetlosti, zabilježi kao pruge. Time se postiže zgodan efekt gibanja i užurbanosti grada ili neke ceste.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ND filter 2.0 Heliopan – 27 mm”

Your email address will not be published.

Title

Go to Top