(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62834915-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');

UV/IR cut filter Marumi – 82 mm

Gdje sam:Home/Filteri/UV filteri/UV/IR cut filter Marumi – 82 mm

UV/IR cut filter Marumi – 82 mm

839,00 kn

UV/IR cut filter Marumi ima potpuno bezbojno staklo obloženo s izuzetno tankim, djelomično reflektirajućim slojevima koji reflektiraju neželjeno UV i IR zračenje.

Categories: , Tags: ,

Description

UV/IR cut filter Marumi – 82 mm ima potpuno bezbojno staklo obloženo s izuzetno tankim, djelomično reflektirajućim slojevima koji reflektiraju neželjeno UV i IR zračenje. To je osobito korisno u nekim fotoaparatima na tržištu koji propuštaju IR zrake i proizvode ljubičastocrvene tragove u uvjetima slabog osvjetljenja.

Dok otvor blende postaje veći, povećava se i opasnost od zagađenja IR zrakama, što sprječavamo korištenjem ovog filtera, čime boje postaju zasićenije i vjernije stvarnima. Filter je proziran kada gledate kroz njega direktno, ali kada ga gledate pod kutom, ima ljubičaste ili plavičaste nijanse zbog složenih premaza.

UV/IR cut filter Marumi – 82 mm – značajke:

  • sprječava ulazak UV i IR svjetla na senzor
  • štiti prednju leću objektiva od oštećenja, prašine i vlage
  • multicoating premaz sprječava interne refleksije
  • čvrst i anti-reflektivni metalni okvir na kojeg se može staviti poklopac ili neki drugi navojni filter
  • okvir je tanak i pogodan za široke objektive (nema vinjetiranja)
  • izrađen od kvalitetnog optičkog stakla

Primjena UV filtera

Što je UV svjetlo?

Ultraljubičasto svjetlo spada u dio spektra nevidljiv ljudskom oku (UV svjetlo ima valnu duljinu od 10 do 390 nm, dok ljudsko oko vidi spektar od 390 do 750 nm), ali ga senzori mogu ‘vidjeti’. Iako digitalni senzori nisu ni približno toliko osjetljivi na UV zrake kao film, ipak dolazi do određenih degradacija slike koje se mogu izbjeći ili ublažiti upotrebom UV filtera.

Kako UV svjetlo utječe na fotografije?

UV svjetlo utječe na izgled slike u mnogo situacija, npr. kod fotografija krajolika, gdje se manifestira kao plavičasti ton slike i izmaglica u krajoliku koja varira ovisno o tome i je li u blizini veća vodena površina ili snijeg (koji dodatno reflektiraju UV zrake) te koja je nadmorska visina (na većim visinama ima i više UV zračenja).

Također, primijeti se i na fotografijama urbanih sredina gdje glatke metalne i staklene površine reflektiraju i pojačavaju koncentraciju UV zraka te time utječu na izgled fotografije. Ta izmaglica smanjuje detalje i oštrinu na slikama, pogotovo ako se teleobjektivom fotografiraju udaljeni objekti.

Korištenjem UV filtera mogu se smanjiti ili ukloniti navedeni negativni efekti UV svjetlosti, a također se štiti prednja leća objektiva od oštećenja, prašine ili vlage.

Ipak, iako UV filteri smanjuju negativan utjecaj izmaglice, ne mogu utjecati na smog jer je on posljedica koncentracije krutih čestica, a ne reflektirajućeg svjetla u atmosferi.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “UV/IR cut filter Marumi – 82 mm”

Your email address will not be published.

Title

Go to Top