Lumis servis nudi usluge servisa DSLR ili mirrorless fotoaparata svih vrsta – od profesionalnih do amaterskih, svih marki (Canon, Nikon, Sony, Pentax, Panasonic, Olympus, Samsung, Fuji, …), te servis objektiva, bljeskalica i studijske rasvjete.

Servis DSLR i mirrorless fotoaparata

Servis DSLR i mirrorless fotoaparata svih proizvođača, kao što su: Canon, Nikon, Sony, Pentax, Panasonic, Olympus, Samsung, Fuji…

Neki od popravaka DSLR fotoaparata koje nudimo su: čišćenje senzora, zamjena shuttera (zatvarača), popravak ili zamjena utora za SD i CF memorijske kartice, popravak ili zamjena tipki okidača, popravak napajanja, elektronike, mehanike te razni drugi popravci…

Popravci DSLR i kompakt fotoaparata

Čišćenje senzora fotoaparata

Ako redovito koristite svoj DSLR ili mirrorless fotoaparat nakupljanje prašine na senzoru samo je pitanje vremena. Prije ili poslije, prašina će naći put do unutrašnjosti vašeg fotoaparata, a time i senzora.

Nemojte riskirati dodatna oštećenja senzora nestručnim čišćenjem već nam donesite ili pošaljite svoj fotoaparat. Lumis servis objektiva garantira brzu i kvalitetnu uslugu.

Zamjena shuttera (zatvarača)

Kao i svaki pokretni dio nekog uređaja, shutter (zatvarač) ima svoj životni vijek. Upotrebom se on troši i samo je pitanje vremena kada se zavjesice neće moći otvoriti/zatvoriti kako treba – zbog elektroničke ili mehaničke greške.

Ako vam se na fotografijama pojave tamni kutevi (na dnu ili vrhu) ili prilikom pritiska na tipku okidača ne čujete zvuk, to je jasan znak da je vrijeme za zamjenu zatvarača.

Zamjena utora SD/CF kartica

Kontakti utora za CF i SD kartice u fotoaparatu se najčešće pokidaju ako se stavlja kartica krive veličine, ako se kartica prave veličine krivo stavlja ili se naprosto primjenjuje prevelika sila kod stavljanja/vađenja kartice.

U nekim slučajevima popopravak utora za CF ili SD kartice je moguć lemljenjem ili ispravljanjem pinova, ali u većini slučajeva utor je potrebno zamijeniti.

Zamjena LCD ekrana

Bez obzira na veličinu investicije i kvalitetu izrade fotoaparati su jako osjetljivi. Bilo kakav pad, udarac ili nagnječenje može rezultirati fizičkim oštećenjem bilo na kućištu ili u untrašnjosti fotoaparata.

Najosjetljivi dio tijela fotoaparta je njegov LCD ekran i kao takav najpodložniji je oštećenjima. Lumis servis fotoaparata nudi zamjenu puknutih ili slomljenih LCD ekrana i stakala.

Infracrvena modifikacija

Iz vidljivog spektra svjetla zakoračite u infracrveni spektar i otkrijte nove vizure i kompozicije! Vaš fotoaparat se prilagođava tako da se filter koji blokira infracrveno svjetlo zamijeni filterom koji blokira vidljivo svijetlo.

Lumis servis će pretvoriti vaš fotoaparat u IR alat spreman za upotrebu – koristite ga kao regularni fotoaparat, a snimate infracrvene fotografije.

Spašavanje izbrisanih slika

Ako je memorijska kartica slučajno formatirana ili se pojavo problem sa nekom particijom, a nakon toga ju niste koristili za fotografiranje, izgubljene fotografije se najčešće mogu spasiti.

Donesite karticu u naš servis i potrudit ćemo se vratiti vam vaše izgubljene fotografije.

Fotoaparate na čišćenje senzora je potrebno donijeti sa punom baterijom!

Popravci DSLR objektiva

Servis objektiva svih poznatijih proizvođača, kao što su: Canon, Nikon, Sigma, Tamron, Sony, Tokina, Olympus, Samsung…

Neki od popravaka DSLR objektiva koje nudimo su: čišćenje objektiva, zamjena flat kabela, zamjena blende, promjena monuta (bajoneta), popravak autofokusa, podešavanje objektiva te drugi popravci elektronike i mehanike…

Čišćenje objektiva

Zamislite objektiv kao prozor koji pruža pogled na svijet vašem DSLR fotoaparatu. Ako imate mrlje na lećama u vašem objektivu, fotoaparat će imati “zamućen” pogled i kvaliteta vaših fotografija će se drastično smanjiti.

Bilo da se radio o prašini, vodi ili gljivicama u vašem objektivu, Lumis servis nudi uslugu čišćenja objektiva. Kako bi izbjegli grebanje leća ili druga mehanička oštećenja unutrašnjosti donesite nam svoj objektiv na čišćenje.

Zamjena flat (flex) kabela

Pucanje flat kabela je čest kvar na nekim modelima zoom objektiva. Prilikom zumiranja taj kabel se savija, a s vremenom dolazi do zamora materijala i pucanja kabela. Indikacija za takav kvar je najčešće pojavljivanje greške na nekim (ili ponekad svim) fokalnim duljinama ili otvorima blende.

U Lumis servisu objektiva možete zamjeniti puknuti flat (flex) kabel. Obratite nam se s povjerenjem jer nudimo brzu i kvalitetnu uslugu.

Zamjena blende

Ukoliko ste primijetili da vaše fotografije nisu pravilno eksponirane, najvjerojatniji uzrok tome je blenda koja zapinje. Blenda zapinje zato što je ljepljiva, a uzrok ljepljivosti je ulje ili tekuća mast koja se cijedi na mehanizam blende.

Ne postoji prevencija za ovaj problem – neki objektivi su naprosto skloni ljepljivoj blendi. Osim ulja i masti, blenda može zapinjati zbog fizičkog oštećenja. Ne riskirajte dodatne troškove nego donesite svoj objektiv kako bi vam zamijenili blendu.

Promjena mounta (bajoneta)

Osim što je objektiv ključni dio foto-opreme on je i važan resurs za fotografe, zbog čega nudimo i uslugu zamjene mounta (bajoneta) na DSLR objektivima.

Ako iz bilo kojeg razloga mount razbijen ili iskrivljen, obratite nam se sa upitom za promjenu mounta.

Popravak AF sustava

Više je razloga zbog kojih autofokus na vašem objektivu može prestati raditi. Problem najčešće nastaje uslijed udarca ili pada objektiva što može rezultirati u zapinjanju mehanike, greškom na elektronici i slično.

Lumis servis objektiva nudi uslugu popravka autofokusa zato nemojte riskirati dodatna oštećenja već nam donesite ili pošaljite svoj fotoaparat. Garantiramo brzu i kvalitetnu uslugu.

Skidanje zaglavljenog filtera

Funkcija lens protect filtera je zaštita prednje leće objektiva od prašine i prljavštine, te u slučaju pada ili udarca, zaštita od ogrebotina i drugih fizičkih oštećenja.

U slučaju pada objektiva, prsten razbijenog filtera se gotovo uvijek iskrivi i zapne, a može dogoditi i da filter zaglavi zbog prevelikog zatezanja. Bez obzira na uzrok, donesite svoj objektiv u Lumis servis kako bi filter skinuli sigurno i bez oštećenja objektiva.

Popravci bljeskalica (bliceva)

Servis bljeskalica svih ponatijih proizvođača ko što su: Canon, Nikon, Metz, Sigma, Yongnuo, Meike…

Neki od popravaka koje nudimo su zamjena lampi u bljeskalicama, popravak motora zooma, zamjena hot shoea, popravci elektronike te drugih dijelova bljeskalice.

Zamjena lampe

Popravak elektronike

Zamjena hotshoea

Obratite nam se s povjerenjem

MOŽETE POSLATI I POŠTOM!

Ako niste u mogućnosti donijeti svoj uređaj do naše poslovnice, možete ga poslati poštom ili nekom drugom dostavnom službom. Preuzmite, isprintajte i popunite Formular za slanje, spakirajte ga sa pokvarenim uređajem i pošaljite ga na našu adresu:

Lumis, Velebitska 63, 21000 Split.


Prije popravka cijena se dogovara sa kupcem, koji tako u svakom trenutku zna koliko će ga popravak koštati.

Za naš rad jamčimo, a jamstveni rok varira ovisno o vrsti popravka ili dijela koji je zamijenjen.

Ostale usluge našeg servisa