ZAGREB, 30. travnja 2014. – Canon danas slavi dostizanje nove prijelomne točke u proizvodnji objektiva: proizvodnju 100-milijuntog zamjenjivog objektiva iz tvrtkine serije EF. Canon je prvi proizvođač na svijetu koji je dostigao brojku od 100 milijuna proizvedenih objektiva, a to je postignuće ostvareno svega 11 mjeseci nakon objave o proizvedenih 90 milijuna objektiva iz svibnja 2013.

Tijekom proteklih 27 godina, od predstavljanja tvrtkinih objektiva EF i SLR fotoaparata iz serije EOS u ožujku 1987., Canon je imao ulogu predvodnika slikovne industrije. Tvrtka je predvodila razvoj velikog broja inovativnih tehnologija i svjetskih noviteta, kao što su tehnologije ultrazvučnog motora (Ultrasonic Motor – USM), stabilizacije slike (Image Stabiliser – IS) ili višeslojnog difrakcijskog optičkog (DO) elementa. Nedavno je predstavljen i Canonov EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x – prvi supertelefoto objektiv sa zumom na svijetu s ugrađenim 1.4x konverterom.

canon-foto-video-objektivi

Canonova bogata ponuda objektiva iz serije EF danas je najveća na tržištu, a čini je više od 80 modela u čijim mogućnostima uživaju i amateri i profesionalni fotografi diljem svijeta. Posljednje su inovacije omogućile proširenje serije EF u nova područja predstavljanjem tvrtkinih filmskih EF objektiva za digitalnu kinematografiju u siječnju 2012., kao i objektiva EF-M za kompaktni fotoaparat EOS M u rujnu 2012.

Stalna popularnost koju Canonova serija EF uživa na tržištu ponovno je potvrđena nedavno kada je Canon objavio da je jedanaestu godinu zaredom

[iii] prvi na svijetu po broju prodanih zamjenjivih objektiva za digitalne fotoaparate[iv]. U veljači 2014. obilježena je još jedna prijelomna točka kada je ukupan broj dotad proizvedenih Canonovih analognih i digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima EOS prešao granicu od 70 milijuna.

Canon će nastaviti poboljšavati raznovrsne slikovne tehnologije na temelju svojih osnovnih stručnih znanja s područja optike te raditi na obogaćivanju fotografske i videokulture, proizvodeći izvanredne i pouzdane objektive i fotoaparate koji zadovoljavaju potrebe svih korisnika – od početnika do naprednih amatera i profesionalnih fotografa.

canon-100-million-logo

Čestitamo Canonu i želimo mu još bar 100 milijuna objektiva :)