Iako na prvi pogled, sa svim tipkama i potenciometrima izgleda kao DJ mikseta, Loupedeck je prva konzola dizajnirana specijalno za obradu fotografija i to za Adobeov Lightroom – jedan od najkorištenijih programa za katalogiziranje i obradu fotografija.

loupedeck

Cilj Loupedeck konzole je da zamijeni miš i tipkovnicu i time ubrza rad, jer su sve najkorištenije kontrole na jednom mjestu– ispod vaših dlanova i prstiju.loupedeck

Slične ideje su se već bile pojavljivale, a među njima je najpoznatiji Palette – modularni sistem magnetski spojenih klizača i potenciometara koji se slažu i dodaju po potrebi, te MIDI2LR – softver koji omogućava korištenje bilo kojeg MIDI kontrolera u Lightroomu.

Loupedeck se, što se Lightrooma tiče, čini kao do sada najkompletnije rješenje (jer je i dizajniran za njega), ima tipke koje se zovu točno kao i kontrole u Lightroomu, te sadržava sve najčešće korištene tipke i klizače.

loupedeckIako je Loupedeck dizajniran specijalno za Lightroom, tim koji ga je osmislio namjerava razviti i verzije za druge aplikacije za obradu, a hoće li zaživjeti ostaje tek za vidjeti – potencijala definitivno ima.

loupedeck

Proizvod je tek koncept i u tijeku je crowdfunding kampanja. Maloprodajna cijena bit će 369 €, dok tijekom Indiegogo kampanje Loupedeck košta 229 €. Ako se sredstva prikupe, onima koji su sudjelovali u kampanji i financirali razvoj proizvoda bit će dostupan u lipnju 2017. godine, dok bi se na policama trgovina trebao naći tijekom rujna iste godine.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
I Accept