Sony a7S II

9. prosinca 2016. japanska raketa odnijela je teret 249 milja iznad Zemlje do Međunarodne svemirske postaje. Na toj raketi je bio samo Sony Alpha a7S II, koji je 8. veljače 2017. bio postavljen na vanjsku stranu japanskog KIBO modula kako bi fotografirao i snimao samu postaju.

Postavljen je na gimbal glavu sa dvije osi, tako da za razliku od drugih fotoaparata na Međunarodnoj svemirskoj postaji, ne gleda stalno u istom smjeru. Također, a7S II je zatvoren u posebno dizajnirano aluminijsko kućište sa radijatorom koji ga zadržava na radnoj temperaturi u vakuumu svemira.

“Misija ovog fotoaparata je snimanje jasnih slika Zemlje iz Međunarodne svemirske postaje”, rekao je Toshitami Ikeda, viši inženjer Japanske agencije za istraživanje svemira. “Hvatanjem izuzetnih fotografija iz svemira, nečega kao što su velike katastrofe, možemo vidjeti aspekte situacije koje su nevidljivi sa zemlje, kao što su veličina štete i opseg utjecaja.”

Sam fotoaparat je u svojoj osnovi isti kao i bilo koji drugi Sony a7S II koji možete kupiti u maloprodaji, zajedno sa  FE 28-135 mm f/4 G OSS objektivom.

Sony je jučer objavio prve snimke, a one prikazuju dnevne i noćne vizure japanskih otoka sa snijegom pokrivenim vrhovima planina i gradskim svjetlima.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Kako biste vidjeli još videa u 4K rezoluciji i saznali kako funkcionira i zašto je odabran baš Sony a7S II fotoaparat, otiđite na Sonyjeve web stranice.