Skoro pet godina nakon izlaska prvog 6D, Canon ga je odlučio zamijeniti dugo očekivani 6D Mark II. Canonova 6D linija je dizajnirana kako bi ponudila full frame fotoaparate po relativno pristupačnoj cijeni i time premostila razliku između Canonovih fotoaparata sa crop senzorom i high-end full-frame fotoaparata.

Iako se sam izgled tijela nije uvelike promijenio, tehnologija samog fotoaparata je gotovo u potpunosti nova.

6D Mark II ima novi 26.2 MP full-frame senzor sa Dual Pixel AF dizajnom, koji je uparen sa Canon DIGIC 7 procesorom slike. Ima ISO raspon koji seže od minimalnih 100 do maksimalnih 40.000, te brzinu kontinuiranog snimanja od 6,5 fps. Novi autofokusni sustav ima 45 točaka i sve su cross-type.

Glavna fizička razlika između 6D Mark II i njegovog prethodnika je potpuno okretni touchscreen LCD zaslon od 3“, što ga čini prvim takvim zaslonom na full-frame DSLR fotoaparatu. Jedna stvar koju Canon nije dodao je i joystick za odabir fokusnih točaka, što je sve učestalija značajka na DSLR fotoaparatima za napredne entuzijaste.

Kad je u pitanju snimanje videa, 6D Mark II ostaje na rezoluciji od 1080/60p, dok Dual Pixel autofokus jamči pouzdane performanse. Iako ima utor za vanjski zvučnik, nema za slušalice, a ako vam je ova značajka bitna, morat ćete se odlučiti za 5D Mark II. Ovaj fotoaparat ima i sve opcije bežične komunikacije koje uključuju Wi-Fi, NFC te bluetooth.

Očekivano od fotoaparata sa cijenom od cca 2.000 dolara, tijelo je otporno na prašino i vlagu.

Prve isporuke 6D Mark II započinju u kolovozu, u varijanta koje uključuju: samo 6D Mark II tijelo za 2.000 dolara , tijelo sa 24-105 mm f/4.5-5.6 IS STM objektivom za 2.600 dolara i tijelo sa 24-105 f/4 L IS II USM objektivom za 3.100 dolara.