sigma-fp-mirrorless

Jedno od najvećih iznenađenja godine u fotografskom svijetu i vjerojatno najiščekivaniji fotoaparat ove jeseni je napokon tu: SIGMA fp. Najmanji i najlakši full-frame mirrorless fotoaparat na svijetu je svečano predstavljen u Japanu, a u nastavku ćemo otkriti više detalja o ovom iznimnom uređaju.

Kako je nastala SIGMA fp?

Izvršni direktor Sigme, Kazuto Yamaki, u nedavnom intervjuu za Cinema 5D iznio je kako je došlo do ideje za fp: “Prije otprilike tri godine napravio sam osnovni plan za Sigmu fp, koju sam i sam želio posjedovati. Tada sam podijelio tu ideju s inženjerom, nakon čega smo zajednički kreirali koncept fotoaparata.”

sigma-fp-mirrorless-fotoaparat
sigma-fp-mirrorless

Tijekom razvoja, SIGMA je iznova preispitala koje bi mjesto digitalni fotoaparat trebao imati u našoj svakodnevici. Tako je došla do “džepnog full-frame” koncepta. Naime, stvoriti sustav koji je istinski orijentiran korisniku te može ispuniti sve zahtjeve fotografa i snimatelja bez obzira na okolnosti bio je veliki izazov. Na taj je izazov SIGMA odgovorila fp-om.

Ideja zvuči dobro, ali – kako to izgleda u stvarnosti?

Fotoaparat je, prije svega, iznimno kompaktan. Ima dva načina snimanja: cine i still, koji se mogu jednostavno izmjenjivati putem malenog prekidača, nudeći više fleksibilnosti i slobode u korištenju. Osim toga, SIGMA fp je otporna na prašinu i zapljuskivanje, tako da se s njom možete zaputiti u nova, izazovna okruženja te beskompromisno tragati za najboljom fotografijom. Robusno kućište sadrži i veliki pasivni hladnjak od magnezija, koji se nalazi između LCD ekrana i tijela fotoaparata, za optimalne performanse. Može se koristiti s različitim SIGMA dodacima, ovisno o preferiranoj namjeni i stilu korisnika, te vrhunskim SIGMA objektivima.

sigma-fp-mirrorless
sigma-fp-mirrorless

Kreativni izražaj vlasnika može se ostvariti i kroz brojne napredne funkcije, kao što su različiti načini rada boje, primjerice “Teal and Orange”, kontrola tona i fill light funkcija za precizno podešavanje svih detalja fotografije. Osim tijela fotoaparata, SIGMA je odlučila ponuditi i kit s objektivom, odnosno SIGMA fp fotoaparat sa SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary objektivom. Uz vrhunski 45mm objektiv moći ćete istražiti brojne mogućnosti izražavanja koje vam omogućava SIGMA fp fotoaparat.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept