sigma-24-70mm-F2.8-dg-dn-art5

Beskompromisna japanska kvaliteta i nevjerojatna oštrina slike je nešto na što ste već navikli kod Sigminih Art objektiva. Ovaj posljednji razvijen je posebno za mirrorless fotoaparate te koristi osam stakala s iznimno niskom disperzijom i tri asferične leće, koje učinkovito ispravljaju aberacije od širokih do tele kutova, i to od središta do rubova fotografije. Objektiv je kreiran tako da maksimizira performanse tijela fotoaparata.

Kompatibilan je sa Sony E-mount te L-mount fotoaparatima te sadrži AFL tipku, koja omogućava da prilagodite objektiv svom stilu fotografiranja.

sigma-24-70mm-F2.8-dg-dn-art
sigma-24-70mm-F2.8-dg-dn-art

Idealan za fotografiranje close-upova

Uz to, ovaj je objektiv opremljen brojnim funkcijama koje olakšavaju njegovo korištenje. Primjerice, sadrži zoom lock koji sprječava nepotrebno produljenje objektiva. Korisnici mogu jednostavno onesposobiti ovaj zoom lock rotacijom prstena za zumiranje. Tako ova funkcionalnost ne sprječava nesmetano fotografiranje. Objektiv je, ujedno, otporan na prašinu i zapljuskivanje, tako da je pogodan za fotografiranje u najrazličitijim okolnostima. Njegove kompaktne dimenzije čine ga lako prenosivim i idealnim za situacije kad je repertoar objektiva koje možete ponijeti sa sobom ograničen, kao što su putovanja ili rad na terenu.

Minimalna žarišna duljina je 18 centimetara na širokokutnom području, što je svega nekoliko centimetara ispred prednjeg dijela objektiva. Maksimalno uvećanje iznosi 1:2.9 u širokokutnom području. Ove vrijednosti bit će osobito korisne za one koji će objektiv koristiti za fotografiranje close-upova.