Fotografija je umjetnost. Gledajući primjere iz prošlosti, možemo ne samo naučiti kako unaprijediti vlastitu tehniku, nego proučavati i naučiti cijeniti vremena prije nas. S obzirom da je prva fotografija snimljena prije skoro 200 godina, jako je teško pronaći pravo mjesto odakle početi. Kao rješenje te nedoumice ponudio se The Red List – website sa više od 100,000 fotografija koji kontinuirano pretražuje svijet fotografije kako bi pronašao ponajbolje fotografije.

The Red List „je dizajniran kao knjiga trendova i izvor inspiracije“ za vizualnu umjetnost. To je neprofitna udruga predvođena „strastvenim ekspertima“ u različitim područjima vizualne umjetnosti. Kategorije fotografija uključuju: aktove i tijelo, egzistencijalizam, dokumentiranje društva, uličnu fotografiju, velikane, porterete, neobične koncepte i još mnogo toga.

The Red List odabire fotografe ne obazirući se na zvučna imena ili reputaciju. Najbolje od svega je to što The Red List potiče svoje korisnike da daju vlastiti doprinos u izgradnji kolekcije. Sami proučite The Red List ako želite dozu probranih fotografija za inspiraciju. Dok ste tamo možete baciti oko na druga područja poput grafičkog dizajna, filma, dizajna interijera, mode itd.