Sigma je najavila četiri high-end objektiva u Art liniji: dva prime objektiva te dva zoom objektiva. Sva četiri objektiva napravljena su sa mountom za Canon, Nikon i Sigma tijela, a kompatibilni su i sa Sigminim MC-11 adapterom za Sony.

 

Ultra širokokutni prime objektiv Sigma 14 mm f/1.8 DG HSM Art

Ovo je objektiv za koji Sigma tvrdi da je “prvi i jedini f/1.8 ultraširoki objektiv”. Sastoji od 16 elemenata od kojih su tri FLD (Special Low Dispersion), a tri SLD (Extraordinary Low Dispersion). Ovaj objektiv ima i veliki (80 mm) prednji asferični element kako bi smanjio distorzije te “pružio nenadmašnu kvalitetu slike od centra pa sve do ruba“.  Ima blendu sa 9 zaobljenih listića te minimalnu fokusnu udaljenost od 27 cm te ultrasonični (HSM) motor za fokusiranje.

Standardni zoom objektiv Sigma 24-70 mm f/2.8 DG OS HSM Art.

Ovaj objektiv ima tri SLD, te četiri asferična staklena elementa, zaobljene listiće blende te optičku stabilizaciju slike. Objektiv je otporan na vlagu, a izrađen je od kombinacije metala i “termalno stabilnog kompozita”. Ima i novi sustav za optičku stabilizaciju slike kao i deblje staklene elemente u središtu objektiva koji “pomažu u stvaranju upečatljivog bokeha”. Minimalna fokusna udaljenost ovog objektiva je 37 cm, a ima navoj za filter od 82 mm.

Prime teleobjektiv Sigma 135 mm f/1.8 DG HSM Art

Sigma navodi kako ovaj objektiv “pruža rezoluciju potrebnu DSLR fotoapartima sa 50 MP-nim i zahtjevnijim senzorima“. Ima HSM motor za brzo i “iznimno stabilno” fokusiranje te senzor za akceleraciju koji “detektira orijentaciju objektiva” tako da AF sustav može reagirati na “varirajuća opterećenja fokusne grupe uzrokovane gravitacijom“. Objektiv ima 9 zaobljenih listića blende, kostrukciju otpornu na prašinu i tekućinu, a teži samo 1130 g.

Zoom teleobjektiv Sigma 100-400 mm f/5-6.3 DG OS HSM

Ovaj teleobjektiv je relativno kompaktan i lagan objektiv sa optičkom stabilizacijom te mountom otpornim na prašinu i vodu. Dužina ovog objektiva je 182 mm, težina 1160 g, a prednjim element ima navoj za filtere od 82 mm. Za zumiranje ovaj objektiv koristi klasični okretni mehanizam, a kao dodatak tu je i  push/pull zoom funkcija, koja omogućava brzu prilagodbu zooma izvlačenjem i guranjem prednjeg dijela objektiva. Minimalna fokusna udaljenost ovog objektiva je 1,6 m dok je maksimalno uvećanje 1:3.8. Optički dizajn ovog objektiva sastoji se od 21 elementa raspoređenog u 15 grupa sa 4 SLD elementa i ultrasoničnim motorom za fokusiranje.

Informacije o cijenama i dostupnosti ovih objektiva nisu još objavljene.