Izgleda da novi Canonov full frame fotoaparat možda neće imati mirror box. Pretpostavlja se da će umjesto 6D Mark II fotoaparata, Canon izbaciti na tržište full frame mirrorless fotoaparat.

Ova glasina dolazi od portala Canon Watch, koji sa velikom dozom pouzdanja navodi da će Canon odbaciti 6D seriju, te tvrdi kako full frame mirrorless fotoaparat već postoji i da je u fazi testiranja.

Članak dodatno potvrđuje već postojeće glasine da će ovaj fotoaparat, o kojem glasine već dugo kruže, imati EF navoj što omogućava korištenje svih Canonovih full-frame objektiva bez adaptera.

Dodatni kredibilitet ovakvim informacijama daju i razni patenti koje Canon ima na objektive i adaptere za full-frame mirrorless fotoaparate. Možda će ovaj fotoaparat biti 6D Mark II bez mirror boxa na isti način na koji je EOS M5 mirrorless verzija 80D fotoaparata.

Kao i sa svim nepotvrđenim informacijama, ništa još nije sigurno. Imajući na umu povećani broj i učestalost glasina o Canon full frame mirrorless fotoaparatu, izgleda da bi ovaj fotoaparat mogao ugledati svjetlo dana u 2017.