Sigma je nedavno predstavila 20 mm f/1.4 Art, novi full frame objektiv za Canon, Nikon i Sigma fotoaparate, koji je najširi full frame f/1.4 objektiv na svijetu.

Objektiv je dizajniran posebno za DSLR fotoaparate koji se tek pojavljuju na tržištu te pomaže da se „izvuče puni potencijal“ fotoaparata dok se snimaju pejzažne fotografije ili kad se bavi sa astrofotografijom, Sigma navodi.

Objektiv sačinjava 15 elemenata u 11 grupa, sa dizajnom i premazima koji umanjuju ghosting, flaring, zakrivljenost polja i ostale aberacije. Thermally Stable Composite spoj je korišten za izradu tijela objektiva, što pomaže da objektiv radi na ekstremnim temperaturama, a da je ujedno malen i lagan (13 cm i 950 g).

Koristeći Sigmin USB dock, fotografi mogu prilagoditi i kalibrirati objektiv te ažurirati firmware, kada je to moguće.

Ostale značajke uključuju Hyper Sonic Motor (HSM) za brz i tih autofokus, blendu sa 9 listića za meki bokeh, čvrsti mjedeni bajonet navoj, minimalnu fokusnu udaljenost od 28 cm te maksimalno uvećanje od 1:7.1.

Sigma 20 mm f/1.4 DG HSM Art objektiv će biti dostupan krajem studenog 2015. za Canon EF, Nikon F i Sigma SA fotoaparate.