Canon 5D Mark IV je jedan od najviše očekivanih DSLR fotoaparata koji bi uskoro trebao biti na tržištu. Prije nekoliko dana uspjeli smo dobiti kratak pregled specifikacija koje bi mogao imati ovaj full-frame DSLR po izlasku na tržište za otprilike četiri mjeseca.

Ovaj popis specifikacija je objavljen na Canon Rumors web stranicama, a dobiven je od strane nepoznatog izvora. Prema navodima neponatog izvora, poboljšanja u specifikacijama su mala ali sveobuhvatna, kada se usporede sa Canon Mark III fotoaparatom.

Rezolucija bi se trebala povećati 22,3 na 24,2 MP, procesor nadograditi sa Digic 5+ na Digic 7+, maksimalni ISO povećati sa 25.600 na 51.200, a burst opcija sa 6 fps na 7 fps.

Ostale specifikacije o kojima se šuška uključuju 3.2 inčni touchscreen, CFast/SD utor za kartice, ugrađeni Wi-Fi i GPS te sustav autofokusa sa 61 točkom od čega je 41 točka križna.

Sve ovo dolazi uz neznatno smanjenje težine.

Kao što i Canon Rumors ističe, ovaj popis specifikacija dolazi iz nepoznatog izvora, što sugerira da bi ga trebali uzeti sa zrnom soli.