Nakon tri godine Adobe prestaje s podrškom za Photoshop Touch, softver za obradu fotografija na mobilnim uređajima. Tvrtka je danas najavila da će aplikacija za iOS i Android biti uklonjena sa Apple Store i Google Play web trgovina 28. svibnja. Već downloadani softver će biti upotrebljiv, ali naravno bez novih ažuriranja.

Photoshop Touch za Apple i Android tablete je predstavljen u veljači 2012. godine, a verzija za pametne telefone godinu dana poslije. Adobe navodi kako trenutno rade na mobilnoj aplikaciji koja se fokusira na temeljne funkcije, za razliku od prethodne koja sadržava sve značajke desktop verzije softwarea.

Photoshop Touch-1 copy

Trenutno su dostupni Adobe Mix za jednostavnu obradu fotografija, Adobe Sketch za crtanje, Adobe Shape za rad sa vektorima te mnogi drugi, ali još snažniji softver usredotočen na obradu fotografija je iza ugla. Odlaskom Photoshop Touch aplikacije, danas je objavljen video koji prikazuje rad Adobeovog prototipa za obradu fotografija.

Dvominutni video prikazuje impresivno retuširanje 50 megapikselne fotografije. Produkt menadžer Bryan O’Neill Hughes pokazuje kako fotografi mogu jednostavno obraditi fotografiju slikanu Canon 5DS fotoaparatom. Ono što je posebno impresivno u ovom videu je brzina i lakoća kojom aplikacija za tablet radi promjene na fotografiji.

Photoshop Touch-2

„Sve se dešava gotovo trenutačno na 50 megapikselnoj fotografiji“ navodi Huges. U ovom videu dobivamo kratak uvid u lakoću zumiranja u fotografije visoke rezolucije te visokokvalitetnu obradu koristeći alate za kloniranje i zacjeljivanje.

Adobe navodi kako softver ima kodno ime „Projekt Rigel“ te bi trebao biti predstavljen krajem 2015. godine.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept