ON1, developeri fotografskog softvera iz Oregona su najavili nedestruktivnu obradu RAW fotografija sa svojim novim softverom pod nazivom ON1 Photo RAW. Ovaj softver je rađen tako da funkcionira sa najnovijim računalima i fotoaparatima najviše rezolucije. Može otvoriti fotografije od 50 MP na PC ili Mac računalu u djeliću sekunde, prema tvrdnjama tvoraca ovog softvera, te obraditi te fotografije bez zastajkivanja ili usporavanja.

ON1 razvija Photo RAW već nekoliko godina, oko već postojećeg ON1 Browse photo preglednika fotografija, kako bi se eliminirala potreba za uvozom ili katalogizaciji fotografija. Uz obradu fotografija bez zastajkivanja, pruža značajke poput taganja, ocjenjivanja, prilagodbi i foto efekata. Uključuje i masking alate, layere, brusheve, a svi ovi efekti i prilagodbe se primjenjuju na nedestruktivan način.

Nekoliko opcija za korištenje je dostupno sa ON1 Photo RAW softverom – može se koristiti kao dodatak za Adobe Photoshop ili Lightroom, Corel, kao host aplikacija za Google NIK Collection te kao ekstenzija za Apple Photos. ON1 navodi da podržani formati uključuju PSD, PSB, PND, DNG, TIF te JPEG formate.

ON1 Photo Raw je dostupan za prednarudžbu ON1 Plus Pro članovima čija članarina košta 150 dolara za godinu dana. Međutim, to ne znači da morate biti pretplatnici kako bi koristili ovaj softver – nakon jednog plaćanja dobivate trajnu licencu za sve ON1 aplikacije. ON1 Photo RAW bi trebao biti dostupan za kupnju na jesen ove godine.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept