Sve leće za Nikkor objektive dolaze iz tvornice Hikari Glass koja se nalazi u gradu  Akiti, smještenom na sjevernom dijelu glavnog japanskog otoka Honšua, području poznatom po prirodnim ljepotama.

Hikari je jedna od rijetkih tvornica koje proizvode optičko staklo, te jedna od još rjeđih koje cijeli proces proizvodnje i oblikovanja leća rade sami. Također, ova tvornica ne proizvodi samo leće, već osmišljava i dizajnira opremu i strojeve sa kojima se one proizvode.

Inženjeri i majstori u tvornici pridržavaju se striktnog protokola kako bi kvaliteta leća bila jednaka u svakom od Nikkorovih objektiva. Čak i najsitnija greška u prvom stadiju proizvodnje, postaje očita u gotovom proizvodu, zbog čega se primjenjuju stroga pravila i konstantna kontrola kvalitete u svakom stadiju proizvodnje.

Indeks loma svjetla, koji precizno određuje kako svjetlo prolazi kroz objektiv, igra značajnu ulogu u funkcioniranju gotovog proizvoda. U Hikari tvornici, indeks loma svjetla se garantira do šest decimalnih mjesta, kako bi se postigla maksimalna preciznost leća, bez obzira u kojem se objektivu nalaze.

Ovaj video je šesti dio video serijala “Nikkorova filozofija koji istražuje i predstavlja Nikkorovu diviziju za proizvodnju leća.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept