Western Digital je predstavio prvu memorijsku karticu od 1 TB, i to pod nedavno kupljenim SanDisk brandom. Iako ova kartica neće biti dostupna za kupnju tako skoro, ovaj prototip služi kao prikaz nove razine do koje su došle SD kartice.

Ovo nije prvi put da je SanDisk otkrio prototip kartice velikog kapaciteta: na Photokini 2014. godine tvrtka je otkrila tadašnji prototip SDXC kartice od 512 GB. Western digital navodi kako je ova kartica usmjerena ka novim tehnologijama kao što su fotografije ultra-visoke rezolucije, videi u 4k rezoluciji, virtualna stvarnost te video nadzor. Sandisk 1 TB SDXC

Prije samo nekoliko godina ideja memorijske kartice od 1 TB činila se kao daleka budućnost – impresivno je da se nalazimo u vremenu kad to postaje realnost“, rekao je Sam Nicholson, izvršni direktor Stargate filmskog studija. „Kartice velikog kapaciteta omogućavaju nam da snimimo više uz manje prekida, što nam olakšava rad i eliminira brigu oko toga što bismo mogli propustiti dok mijenjamo memorijske kartice.

Iako je Western Digital predstavio prototip na Photokini, nema nikakvih informacija o tome kada bi se mogla pojaviti na tržištu ili kolika bi bila njena cijena. Da podsjetimo, SanDisk kartica od 512 GB koštala je 800 dolara pri izlasku na tržište.