Sigma je predstavila tri nova full-frame objektiva u svojoj Global Vision seriji, a to su dugo očekivani 85 mm f/1.4 Art, 12-24 mm f/4 Art te 500 mm f/4 Sport.

Sigma 85 mm f/1.4 DG HSM Art objektiv je „ultimativni portretni objektiv“ prema navodima Sigme, a dizajniran je sa rezolucijom i bokehom na umu. Napravljen sa 14 staklenih elemenata u 12 grupa, sa čak dva SLD (special low dispersion) staklena elementa te jednim „staklenim elementom sa visokom stopom disperzije i refrakcije anomalija“. Nanovo projektirani i jači HSM AF motor proizvodi 1.3 puta veći okretni moment od prethodnog kako bi povećao brzinu autofokusa. 85 mm f/1.4 Art objektivi za Canon, Nikon i Sigma fotoaparate bit će dostupni za kupnju krajem listopada sa maloprodajnom cijenom od cca 1.200 dolara.

sigma-85-mm-f1-4-art-objektiv

Sigma 12-24 mm f/4 DG HSM Art je novi ultra-wide zoom objektiv. Također, i ovaj objektiv ima poboljšani AF modul, a sadrži i najveći asferični stakleni element u cijeloj industriji, zbog čega su distorzije te flare i ghosting efekti svedeni na minimum. Stakleni elementi u ovom objektivu napravljeni su od FLD (F Low Dispersion) stakla za kojeg Sigma tvrdi da „ima performanse jednake kalcij fluoridu“, zbog čega je kvaliteta slike ujednačena od sredine do ruba slike. Kao i prethodni, 12-24 mm f/4 Art objektiv za Canon, Nikon i Sigma fotoaparate bit će dostupan za kupnju krajem listopada sa maloprodajnom cijenom od cca 1.600 dolara.

sigma-12-24-mm-f4-art-objektiv

Sigma 500 mm f/4 DG OS HSM Sport je prvi Sigmin prime teleobjektiv u Sport liniji. Konstruiran je od karbonskih vlakana i legure magnezija zbog čega je otporan na prašinu i vlagu, a premazi na prednjem staklenom elementu ga štite od vode i ulja. Uz jedan SLD i dva FLD staklena elementa ima i „naprednu optičku stabilizaciju“, sa dva načina rada: snimanje iz ruke te panning i tracking (vertikalno i horizontalno). 500 mm f/4 Sport objektiv sa Canon i Sigma bajonetom bit će dostupan za kupnju krajem listopada sa maloprodajnom cijenom od cca 6.000 dolara. Ovaj objektiv sa Nikon bajonetom bit će dostupan tek krajem studenog za istu cijenu.

sigma-500-mm-f4-sport-objektiv