Canon je predstavio svoj višenamjensku kameru – ME20F-SH, crnu kocku s EF mountom i mogućnošću hvatanja Full HD videa u boji, u uvjetima gotovo potpunog mraka.

ME20F-SH sadrži 2,26 megapikselni CMOS senzor, izvorno najavljivan već u 2013., sa pikselima koji mjere 19 μm, što je 5,5 puta više od onoga što se nalazimo u high-end DSLR kamerama i fotoaparatima. To omogućava 1080p/60p/30p/24p video snimanje u svjetlosnim uvjetima slabijim od 0,0005 luksa sa maksimalnim gain postavkama od 75 dB, što je ekvivalent ISO-u 4.000.000. Kao i kod ostalih Canonovih kamera i fotoaparata, Canon Log i Wide DR načini rada su dostupni za snimanje širokog dinamičkog raspona.

ME20F-SH podržava EF i EF-S objektive sa mehanizmom za zaključavanje i podrškom za autofokus. Ima ugrađene ND i IR cut filtere koji se mogu isključiti po želji.

Kao što se moglo očekivati, ME20F-SH ima gotovo svaki zamislivi port. To su izlazni 3G/HD-SDI i HDMI portovi, kao i 2,5 mm mini jack i RS-422 port sa 8 pinova za korištenje sa Canonovim daljinskim upravljačima. Tu je i 3,5 mm jack za stereo mikrofon, kao i Genlock port za sinkronizaciju više video izvora. Utor za microSD se koristiti isključivo za firmware ažuriranja.

Kamera se može kontrolirati na vanjskom monitoru pomoću stražnje montiranog joysticka i pet tipki koje ga okružuju.

ME20F-SH se može pokazati kao koristan alat za filmaše, bilo kao specijalna kamera ili kao redovni produkcijski alata za posebne primjene. Filmaši koji trebaju povremeno snimati scene u gotovo potpunom mraku uz pravilan prikaz boja, imat će veliku korist od suludo visokog ISO-a. Ova kamera može biti korisna u produkcijskom okruženju reality TV-a ili dokumentarnog filma sa jako nepovoljnim svjetlosnim uvjetima.

ME20F-SH će biti dostupan u prosincu za cijenu od 30,000 dolara.