Proizvođač foto-opreme Manfrotto je predstavio nove monopode u XPRO seriji, što uključuje i aluminijske i karbonske monopode. Serija obuhvaća tri modela monopoda: Prime za najtežu opremu, Over za one koji trebaju visinu te Land za one koji mnogo putuju.

Prime modeli dolaze u tri varijante, jedna od kojih ima četiri sekcije te je napravljena od karbona. Ostale dvije su aluminijske, od kojih jedna ima tri pop-out nogice kao dodatnu podršku, sakrivene u nižim sekcijama monopoda. Prime modeli mogu nositi do 10 kg te imaju maksimalnu visinu od 166 cm.

Over modeli imaju maksimalnu nosivost do 7 kg, te maksimalnu visinu od 177 cm, dok jedan Land model ima 5 sekcija te se može sniziti na 41,5 cm i teži samo 0,7 kg. Maksimalna nosivost mu je 6 kg, a može dosegnuti visinu od 141 cm.

Svaki od modela ima vijke sa 1/4 te 3/8 navojima te nove Quck Power Lock ručke za stezanje sekcija, kao i cijev u obliku slova D kako bi se spriječila rotacija. Više informacija možete saznati na Manfrottovim stranicama.